Англійське чаювання — це не просто перекус з чаєм. Протягом років ця традиція набула своїх правил і етикету, яку повинні обов'язково дотримуватися під час чаювання.

Спочатку йде приготування до чаювання:
Ставлять невеличкий столик, бажано, біля каміну у вітальні, вкривають його скатертиною якогось світлого кольору, на столик можна поставити вазу з квітами (квіти теж повинні мати світлий відтінок аби гармонійно поєднуватися з кольором скатертини). Також на столик виставляють чайні прибори і посуд (чашки, блюдечка, чайники, цукорниці, щіпці для цукру, чайні ложечки, глечики з молоком і т. д.). Чайний посуд обов'язково повинен бути з одного сервізу.

Потім вже починається сама церемонія чаювання:
Коли усі гості зібралися, на стіл ставлять різні закуски до чаю. Це можуть бути різні тістечка, бутерброди, тости з різними джемами, печиво, бісквіти, торти і т. д.
Гостям на вибір пропонують декілька різних сортів чаю (переважно від 5 до 10).
Чай готують теж по особливому:
Спочатку чайник розігрівають невеликою кількістю окропу.
Потім насипають чай в чайник і заливають окропом.
Дають чаю заваритися декілька хвилин, а тим часом наливають молоко в чашку.
І тільки тепер додають чай в чашку.
Приготування завершені.

Немає коментарів:
Дописати коментар